Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми підготовки фахівців з інтелектуальної власності, інформаційно-аналітичної та інноваційної діяльності»

17 травня 2019 року на базі Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія» відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми підготовки фахівців з інтелектуальної власності, інформаційно-аналітичної та інноваційної діяльності».

Мета: наукова дискусія з актуальних питань підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері інтелектуальної власності, інформаційно-аналітичної та інноваційної діяльності; вироблення рекомендацій щодо подальшого удосконалення навчального процесу в зазначеній сфері у сучасних умовах розвитку інформаційного суспільства.

Під час церемонії урочистого відкриття конференції з привітальним словом до учасників звернувся директор КІІВП НУ ОЮА, Заслужений юрист України, д.ю.н. Василь Іванович Фелик, який висловив подяку високоповажним гостям за присутність у стінах нашого інституту, а також наголосив, що особливістю навчального закладу є те, що це єдиний в Україні інститут інтелектуальної власності, перспективи якого з кожним роком збільшуються саме завдяки величезним амбіціям наших студентів. Гордістю нашого інституту є професорсько-викладацький склад, який забезпечує найкращі знання у правовій сфері. Це дає змогу вважати наш інститут одним з найкращих юридичних вузів України.



На пленарному засіданні виступили високоповажні гості, досвідчені фахівці-правники, які представили на розгляд наступні питання:

- "Підготовка фахівців з інтелектуальної власності: вимоги сучасності та європейський досвід"
Кодинець Анатолій Олександрович, доктор юридичних наук, доцент, професор кафедри інтелектуальної власності Київського національного університету імені Тараса Шевченка;

- "Креативний підхід при підготовці фахівців у сфері інноваційної діяльності"
Кузнєцов Юрій Миколайович, доктор технічних наук, професор, професор кафедри конструювання верстатів та машин Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»
Литвин Олександр Валеріанович, кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри конструювання верстатів та машин Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»;

- "Освіта у сфері інтелектуальної власності у вищих навчальних закладах як складова національної стратегії інтелектуальної власності"
Орлюк Олена Павлівна, доктор юридичних наук, професор, директор Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності Національної академії правових наук України, академік Національної академії правових наук України;

- "Співвідношення понять: інтелектуальна власність, право інтелектуальної власності, об'єкт інтелектуальної власності"
Цибульов Павло Миколайович, доктор технічних наук, професор кафедри інтелектуальної власності Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»;

- Абдуліна Ірина Вікторівна, головний редактор фахового журналу «Інтелектуальна власність в Україні».

Актуальні питання Всеукраїнської науково-практичної конференції «Проблеми підготовки фахівців з інтелектуальної власності, інформаційно-аналітичної та інноваційної діяльності» були розглянуті на 3 секціях. В обговоренні прийняли участь науковці , викладачі провідних ВНЗ України , досвідчені юристи, студенти.
Секція №1. Вплив креативної педагогіки на формування професійних якостей сучасних фахівців у сфері інтелектуальної власності, інформаційно-аналітичної та інноваційної діяльності.
Секція №2. Сучасні проблеми правового регулювання відносин у сфері інтелектуальної власності, інформаційно-аналітичної та інноваційної діяльності.
Секція №3. Загальні проблеми права в епоху розвитку інформаційного суспільства.


Тема науково-практичної конференції є важливою і актуальною на сучасному етапі розвитку українського суспільства. Досвідчені юристи , науковці, викладачі та студенти-правники в атмосфері співпраці та взаєморозуміння довели, що питання формування компетентності юриста та фахівця в галузі інтелектуальної власності є важливим пріоритетом правового поля нашої держави.

Новини

2024-01-01

Вітаємо ФЕЛИКА В.І.

Вітаємо ФЕЛИКА В.І.

Докладніше

2023-12-31

Новорічне привітання

Новорічне привітання

Докладніше