У рамках міжнародного співробітництва відбулася зустріч студентів Київського інституту інтелектуальної власності та права НУ «ОЮА» з відомим американським адвокатом Ян Кірні Сейгел

06.04.2017 року до Київського інституту інтелектуальної власності та права НУ «ОЮА» завітав відомий американський адвокат і колишній прокурор Ян Кірні Сейгел.

Ян Кірні Сейгел отримав ступінь бакалавра на юридичному факультеті Джорджтаунського університету і ступінь магістра права в Нью-Йоркському Університеті. Працював помічником прокурора округу Пассаік, приймав участь у багатьох гучних карних справах. За великий внесок у правоохоронну діяльність, Ян Кірні Сейгел був введений до Легіону честі Асоціацією начальника поліції Нью-Джерсі, має звання «Юрист року». Досвідчений правник США займається педагогічною діяльністю, читає лекції адвокатам від імені Асоціації колегій адвокатів штатів та округів, а також в Інституті Нью-Джерсі по продовженню юридичної освіти.

Під час зустрічі зі студентами, досвідчений юрист розповів про особливості американського правосуддя. За законодавством США адвокати сторін мають широкий обсяг процесуальних прав на пред'явлення апеляції і участь у провадженні в апеляційних судах штатів, федеральних апеляційних судах, а також на оскарження рішень деяких районних судів, апеляційних судів, спеціалізованих федеральних судів і вищих судових установ штатів і до Верховного суду США. Ян Кірні Сейгел відмітив, що корупція, на жаль,є в усіх країнах, але у США за це суворо карають.Адвокат зазначив, що особливою повагою у суспільстві користуються судді. За неповажне ставлення до судді можна бути притягнутим до кримінальної відповідальності прямо із залу засідань.Під час лекції студенти задавали питання та отримували відповіді.

Велике значення мають зустрічі майбутніх українських правників з досвідченими юристами зарубіжних країн. Цікава, пізнавальна лекція , яку провів відомий американський адвокат,допомогла студентам поглибити знання з міжнародного права.

Новини

2024-01-01

Вітаємо ФЕЛИКА В.І.

Вітаємо ФЕЛИКА В.І.

Докладніше

2023-12-31

Новорічне привітання

Новорічне привітання

Докладніше