ПРОГРАМА РОЗВИТКУ ООН У СТІНАХ КИЇВСЬКОГО ІНСТИТУТУ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ ТА ПРАВА НУ ОЮА

19 квітня 2018 року у стінах Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія» з ініціативи директора інституту Фелика Василя Івановича та в.о. завідувача кафедри соціально-гуманітарних та правових дисциплін Макодзей Людмили Іванівни відбувся науково-практичний семінар на тему «Цілі сталого розвитку ООН та молодь. Універсальний дизайн». Семінар був організований і проведений за участі Оксани Хомей, фахівця з питань управління знаннями та інноваціями: Проект «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні» Програма Розвитку ООН та Марини Лебідь, спеціаліста з комунікацій: Програма «Сприяння інтеграційній політиці та послугам людей з інвалідністю в Україні».

Метою семінару було ознайомлення студентів з цілями сталого розвитку ООН та набуття ними навичок вирішення завдання, створення та реалізації громадських проектів у контексті цілей сталого розвитку.

Так, Оксана Хомей надала коротку та водночас інформативну довідку на тему «Цілі сталого розвитку та молодь», ознайомила студентів з основними принципами роботи ООН, Про агенції, Про ПРООН в Україні. Марина Лебідь розповіла про Універсальний дизайн як філософію, принципи УД, приклади впровадження УД.

До реалізації цілей сталого розвитку ООН долучились і студенти, які практично вирішували як реалізувати цілі сталого розвитку в Україні. Зокрема, студенти були поділені на шість груп, кожна з яких працювала у контексті таких цілей як:

Гендерна рівність (ЦСР 5) – фасилітатор, старший викладач кафедри соціально-гуманітарних та правових дисциплін, Гусак Ю.А.

Гідна праця і економічне зростання (ЦСР 8) – фасилітатор, доцент кафедри соціально-гуманітарних та правових дисциплін, Мельник В.П.

Міцне здоров’я і благополуччя (ЦСР 3) – фасилітатор,студентка 3 курсу, Солонинка Наталя.

Зменшення нерівності (ЦСР 10) – фасилітатор, професор кафедри соціально-гуманітарних та правових дисциплін, Костюк В.Л.

Мир, справедливість та сильні інституції (ЦСР 16) – фасилітатор,студентка 4 курсу, Картунова Анастасія.

Якісна освіта (ЦСР 4) – фасилітатор, доцент кафедри соціально-гуманітарних та правових дисциплін, Макодзей Л.І.

Завершили семінар студенти, які запропонували свої проекти вирішення проблем у контексті обраних цілей.

Ми дякуємо Програмі розвитку ООН в Україні за співпрацю з Київським інститутом інтелектуальної власності та права НУ ОЮА.

Новини