Навчально-тематична екскурсія до національної святині українського народу – «Тарасової гори»

В останні дні березня студенти – першокурсники коледжу Київського інституту інтелектуальної власності та права НУ ОЮА відвідали м. Канів. Під час вивчення теми про життя та творчість Т.Г.Шевченко з предмету українська література, студенти мали змогу , на власні очі, побачити національну святиню українського народу, місце поклоніння пам'яті видатного поета-пророка Тараса Шевченко . Згідно заповіту, Т.Шевченко поховали на високій дніпровскій кручі, яку з того часу називають Тарасовою горою. В 1939 році тут було встановлено найбільший в Україні пам'ятник Шевченку, побудовані сходи з 342 ступенями та фонтаном "Лілія".

#

Студенти відвідали літературно-меморіальний музей Т. Шевченко в реконструкції якого використано новітні технології і сучасні техніки. Триповерхова будівля поділена на виставкові зали, кожна з яких має свій музичний супровід; на підвісній стелі пливуть строфи з віршів. Тут багато творів Шевченка-поета, Шевченка-художника, а також його особисті речі, експонати. Шевченкова світлиця несе у собі дух часу, коли жив Великий Кобзар, повсюди ніби відчувається його присутність.

#

Цікава розповідь екскурсовода розширила знання про життя митця. Багато позитивних вражень і емоцій залишилися у серцях студентів.

#

Новини

2024-01-01

Вітаємо ФЕЛИКА В.І.

Вітаємо ФЕЛИКА В.І.

Докладніше

2023-12-31

Новорічне привітання

Новорічне привітання

Докладніше