Діяльність студентського науково-дискусійного гуртка публічно-правових досліджень “Клуб молодого правника”

26 квітня 2019 року відбулась чергова зустріч студентського науково-дискусійного гуртка публічно-правових досліджень “Клуб молодого правника”. Керівник гуртка: доцент кафедри конституційного, адміністративного та міжнародного права Маложон Олена Іванівна.

Учасники — студенти 1 та 2 курсів — зібралися на правовому форумі, щоб поспілкуватися на тему “Четверте покоління прав людини: проблеми і тенденції”.

Покоління прав людини — це класифікація прав людини, відповідно до їх історичного розвитку. Традиційно, їх прийнято ділити на три, але все частіше з'являється думка про відокремлення четвертого покоління.

У XXI ст. можна говорити про становлення четвертого покоління прав людини, котре пов'язане з науковими відкриттями в галузі мікробіології, медицини, генетики тощо. Ці права є результатом втручання у психофізичну сферу життя людини (наприклад, право людини на штучну смерть (евтаназію); право жінки на штучне запліднення і виношування дитини для іншої сім'ї, вирощування органів людини з її стовбурових клітин), яке не є безмежним (заборона клонування людини та встановлення інших правових меж).

Робота студентського гуртка активно набирає обертів, щоразу обговорюючи сучасні актуальні питання.

Новини

2024-01-01

Вітаємо ФЕЛИКА В.І.

Вітаємо ФЕЛИКА В.І.

Докладніше

2023-12-31

Новорічне привітання

Новорічне привітання

Докладніше