​23.05.2017 року відбулося відкриття виставки «Живопис хрестом» Костенко Лариси Іванівни

23.05.2017 року , на базі Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія» відбулося відкриття виставки «Живопис хрестом», яка представила переможниця 1- го, дипломант 2-го, 3-го, 4 –го Всеукраїнських конкурсів художньої вишивки Костенко Лариса Іванівна. Роботи майстрині могли переглянути студенти та викладачі інституту та коледжу.

На виставкці було представлено 64 роботи, в яких майстриня передає свій світогляд, свою філософію життя. Це роздуми над вічним питаннями: людина і Всесвіт, людина і природа, людина і Бог.

Л. Костенко професійно займається вишивкою протягом 17 років. Крім експонованих робіт на виставці, Лариса Іванівна вишила ще понад 187 робіт. Серед них Вишгородська Божа Мати, ікона «Спаситель», яка знаходиться в вівтарній частині Іллінської церкви. Ще одна робота подарована храму Святого Василя Великого. Почаївська Божа Мати живе тепер у Ватикані, її Лариса Іванівна подарувала Папі Римському Іоанну Павлу ІІ, коли той відвідав Україну.

Роботи майстрині змушують людей затримуватись біля картин, зазирати у глибини душі. Вони наловлені аурою добра та любові. Директор Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія» Фелик В.І. подякував Костенко Л.І. за чудову можливість пригорнутися до перлин народно – прикладного мистецтва.

Новини

2024-01-01

Вітаємо ФЕЛИКА В.І.

Вітаємо ФЕЛИКА В.І.

Докладніше

2023-12-31

Новорічне привітання

Новорічне привітання

Докладніше